Četrtošolci smo bili 20.000 milj pod morjem

V sredo, 22. 1. 2020, smo učenci 4. razreda PŠ Dobrnič ob 9.00 z avtobusom odšli na ogled predstave 20 000 milj pod morjem. Ko smo prispeli do našega cilja, Anton Podbevšek Teatra Novo mesto, smo dobili karte. Sedli smo v peto vrsto. Na začetku je bila čista tema. Potem so na oder prišli štirje nastopajoči, eno dekle in trije fantje. To so bili: profesor, profesorjeva zaročenka, pomorščak in kapitan Nemo.

Povedali so uvod. Potem so dva fanta in dekle začeli plezati po železnih drogovih, ko so prišli do vrha, pa so se začeli pogovarjati o stvoru,  ki se je včasih svetlikal in je bil neprimerno večji in veliko hitrejši od kita. Tri mesece je trajalo, da so srečali ta stvor. Med bojem so padli z ladje. Ko so se zavedali, da še živijo, so bil v jekleni podmornici, ki se je imenovala Nautilus. Nato so zaslišali čuden glas, ki jim je govoril: “Kdor pride na to ladjo, bo za vedno ostal na njej.” Zato so splezali na vrh in šli pogledat, kdo jim je govoril te besede. Videli so kapitana Nema, ki jim je rekel, da če želijo preživeti, so lahko na njegovi ladji. A Pod enim pogojem – ko reče, da gredo v kabine, morajo iti v kabine. In strinjali so se s pogojem. Nato so se odpravili na sprehod pod morjem. Profesor se je sprehajal ob koralah, za njim je bil morski pes. Dobro, da je bil zraven kapitan Nemo, ki je morskega psa ubil. Kapitan Nemo je rekel, da ne mara ubijati živali, ampak če hoče žival koga ubiti, ubije to žival. Šli so na ladjo. Bil je dan novega leta, zato so zvečer praznovali novo leto. Nazdravili so in gledali ognjemet, dokler jih ni napadla ladja. Kapitan Nemo je rekel profesorju, profesorjevi zaročenki in pomorščaku, naj gredo v kabine, in res so šli.

Ladja Nautilus je potonila, in ko so se profesor, profesorjeva zaročenka in pomorščak zavedali, so bili že v koči in pili topel čaj. Tako se je predstava zaključila. Odpravili smo se na avtobus in nazaj v Dobrnič.

Janja Smolič

(Visited 18 times, 1 visits today)